Fer wil graag, maar houdt zich rustig over toekomst bij Feyenoord: ‘Speculeren is zinloos’

10 juli 2019

BSR/SOCCRATES

Leroy Fer is 29 jaar, transfervrij en wil dolgraag terugkeren bij Feyenoord. De middenvelder is mee op trainingskamp met de Rotterdammers. Officieel omdat hij zo weer fit kan worden, maar stiekem kunnen we wel zeggen dat Feyenoord ook wil kijken of Fer een versterking is voor het team. Het AD sprak met hem over zijn toekomst.


,,Wat ik wil? Dit is de club waar het allemaal is begonnen voor mij. Een terugkeer zou een optie kunnen zijn, maar ik ben nog niet fit, dus daarover speculeren is zinloos.’’ Dat Fer niet fit is, heeft hij een beetje aan zichzelf te danken. Als aanvoerder van Swansea City raakte hij geblesseerd, maar vanwege die aanvoerdersband bleef hij doorspelen. Daarom moet hij nu op de blaren zitten.

Tactische training
Het positiespel moest Fer nog overslaan, maar bij de tactische training werd hij wel betrokken. Trainer Jaap Stam wilde weten hoe het centrale blok eruit zou zien op het middenveld met Fer en Liam Kelly, de nieuwe aanwinst. De ex-international van Oranje wil zelf graag terugkeren: "Ik heb een zoontje van drie jaar en die heeft het voortdurend over Feyenoord, hij weet dat ik hier meetrain. Weer in de Kuip spelen met hem op te tribune, het zou wel mooi zijn."