Feyenoord heeft Conteh officieel binnen: ‘Hij heeft veel potentie’

2 juli 2020

BSR/Soccrates

Feyenoord heeft donderdagochtend de komst van Christian Conteh bekendgemaakt. De 20-jarige aanvaller komt over van Sankt Pauli en tekent een contract tot medio 2024 in Rotterdam.Conteh speelde vanaf 2017 in de jeugd van Sankt Pauli en speelde daar vooralsnog 9 wedstrijden in de hoofdmacht. In juli 2019 debuteerde hij in de ploeg waar ook Henk Veerman speelt en hij scoorde meteen tegen Arminia Bielefeld. Door een hardnekkige hamstringblessure kwam de jongeling echter niet verder dan 9 wedstrijden, waaronder 2 in het Duitse bekertoernooi.

Speler voor de toekomst
Feyenoord ziet in de 20-jarige aanvaller iemand die de club op termijn aan een flinke transfersom moet kunnen helpen. De linkerspits wordt niet naar Rotterdam gehaald als alternatief voor de geblesseerde Luis Sinisterra. "Conteh is echt iemand voor de toekomst", klinkt het in Rotterdam.

'Veel potentie'
Conteh is de 2e zomeraanwinst in De Kuip. Eerder haalde Feyenoord al Mark Diemers weg bij Fortuna Sittard. "We houden Conteh al een tijdje in de gaten. Hij is razendsnel, heeft een goede actie en is iemand die achter de linies voor een flinke dosis gevaar kan zorgen. Deze jongen heeft veel potentie, en we willen hem dan ook de tijd, ruimte en aandacht geven om die verder te ontwikkelen", zegt technisch directeur Arnesen.