‘Feyenoord heeft vervanger Luis Sinisterra bijna binnen, ook andere aanvallers dicht bij Kuiptransfer’

8 juli 2022

Pro Shots
Arne Slot-Feyenoord

Feyenoord is heel dicht bij de komst van Javairo Dilrosun van Hertha BSC. Dat melden verschillende Nederlandse media. De 24-jarige linksbuiten moet de opvolger worden van de naar Leeds United vertrokken Luis Sinisterra.


Dilrosun komt uit de jeugd van Ajax en trok toen naar Manchester City. Uiteindelijk kwam hij bij Hertha terecht, waar hij nog een 2 jaar doorlopend contract heeft. In de beginjaren van Dilrosun bij Hertha speelde hij goed en werd hij ook Oranje-international. Door een blessure had hij een terugval. Vorig seizoen speelde hij 34 wedstrijden op huurbasis voor Bordeaux, waarin hij 3 keer scoorde en 8 assists gaf.

Malaise bij Bordeaux
Met die Franse club degradeerde hij. De club wilde hem graag behouden maar door financiële problemen werd Bordeaux na de degradatie zelfs teruggezet naar het 3e Franse niveau en dus was er geen geld om Dilrosun in Bordeaux te houden.


Dilrosun juicht na het maken van een goal in de Ligue 1

Gnonto en Dessers
Feyenoord zal om en nabij de 4 miljoen euro betalen voor Dilrosun en kijkt ook verder naar meer aanvallende mogelijkheden. De club is nog steeds met FC Zürich aan het onderhandelen over het Italiaanse toptalent Wilfried Gnonto. Ook heeft Slot nog contact met Cyriel Dessers. Zowel trainer als speler sluiten een mogelijke transfer in het slot van de transfermarkt niet uit.