Heerenveen en Anderlecht zijn het nog lang niet eens over Vlap

29 mei 2019

VI Images

SC Heerenveen en Anderlecht zijn het nog niet eens over de transfer van Michel Vlap. Volgens Belgische bronnen, zoals HLN,  ligt er inmiddels een bod van 5 miljoen euro bij Heerenveen. De 21-jarige Fries geldt momenteel als het belangrijkste doelwit van Anderlecht op de transfermarkt.


In het Abe Lenstra Stadion zijn ze niet zo onder de indruk van het bod. Beide partijen hebben de afgelopen weken meerdere keren met elkaar gesproken. Wat de Belgen tijdens de onderhandelingen irritant vinden is dat Heerenveen nog geen vraagprijs heeft genoemd voor Vlap.

Hoofdprijs
Over een verkoop van Vlap valt best te praten, maar de speler vertrekt alleen voor de hoofdprijs. Vlap, afgelopen seizoen goed voor 16 competitiedoelpunten en 6 zes assists, heeft nog een 3-jarig contract bij de club.

Bovendien is de financiële noodzaak om spelers te verkopen er niet, omdat Heerenveen eerder dit jaar al miljoenen incasseerde voor Arber Zeneli en Kik Pierie. Een deel daarvan wordt overigens gebruikt om gaten in de begroting te dichten. Een derde reden waarom Heerenveen geen haast heeft: de transfermarkt is nog ruim 3 maanden geopend.