‘Heerenveen hoopt voormalig wonderkind van Barcelona te huren van AC Milan’

28 augustus 2019

WENN

Heerenveen heeft wilde plannen. De Friezen willen namelijk de 23-jarige Alen Halilovic huren van AC Milan. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Halilovic zou je kunnen kennen als voormalig wonderkind van Barcelona, maar verder dan wat potjes bij Barça B kwam-ie niet. Via een omweg bij HSV belandde Halilovic bij AC Milan, waar-ie ook niet kan rekenen op veel speeltijd.


Er is echter wel een probleempje: AC Milan heeft Halilovic in januari van dit jaar verhuurd aan Standard Luik voor 1,5 jaar. Daar verpietert de Kroaat echter op de bank.

Jaartje huren
In Heerenveen wil men Halilovic voor een jaartje huren, maar er is concurrentie. Het Portugese Guimaraes is ook geïnteresseerd. In Friesland kan de middenvelder waarschijnlijk wel meer minuten maken. Michel Vlap en Ben Rienstra vertrokken namelijk afgelopen zomer.

Komt Halilovic naar Heerenveen, dan mag er nog een club toegevoegd worden aan het avontuur van de Kroaat kriskras door Europa. Hij speelde al voor Dinamo Zagreb in eigen land, Barcelona, Sporting Gijón, HSV, Las Palmas, AC Milan en Standard Luik.

© BSR Agency