Hele Europese top wil Madueke van PSV, Leicester City wil nu al 20 miljoen euro op tafel leggen

30 april 2021

ANP

De ster van Noni Madueke is op de transfermarkt tot grote hoogte gerezen. Het aanvallende talent van PSV weet zich in de belangstelling van bijna de complete Europese top. Opmerkelijk genoeg komt bij PSV de laatste weken weinig aan bod, maar dat heeft zijn populariteit bij grote buitenlandse clubs niet minder gemaakt. Ze ruiken zelfs een kans om Madueke nu weg te lokken.


De 19-jarige Engelsman heeft zich dit seizoen in Eindhoven naar de selectie van Jong Engeland gespeeld en in invalbeurten veel indruk gemaakt. Zeker is dat Leicester City concrete acties wil ondernemen. De nummer 3 van de Premier League wil (omgerekend van ponden naar euro’s) nu al zo’n 20 miljoen voor hem betalen.

Bundesliga en Serie A
Onder meer in de Bundesliga, Engeland en Italië hebben Champions League-clubs Madueke serieus op de radar als prooi voor komende zomer.

'Hij krijgt nog zijn kans'
PSV is bekend met de interesse, maar gelooft in de mogelijkheden van Madueke op lange termijn in Eindhoven. Maar op de korte termijn knelt het momenteel. Voor het eerst sinds zijn komst naar PSV moet het talent nu vooral op de bank plaatsnemen. In de laatste wedstrijd, tegen FC Groningen, viel hij niet eens in. Trainer Roger Schmidt gaf daarover vrijdag aan dat Madueke zeker nog zijn kansen krijgt in de laatste 4 duels van het seizoen.

Volgend seizoen in de basis
Daarnaast ziet Schmidt hem echt als optie voor de PSV-basis voor het komende seizoen, gaf de trainer vrijdag aan. Madueke ziet hij als een speler die PSV efficiënt kan maken, vanaf een positie als halve tien of in de spits. Wel moet hij van Schmidt werken aan zijn spel tegen de bal en tactisch nog meer betrouwbaar worden, vindt de coach.