Hoe Willem II dankbaar gebruikmaakte van foutje Wellenreuther en zijn zaakwaarnemer

5 juni 2020

BSR Agency

Willem II-doelman Timon Wellenreuther dacht na dit seizoen mooi transfervrij te zijn. Door een slippertje werd het contract van de Duitser met een jaar verlengd, waardoor zijn nieuwe club Anderlecht alsnog een transfersom over moest maken naar Tilburg.


Wellenreuther en zijn zaakwaarnemer Bektas Demirtas vergaten het aflopende contract bij de Tilburgse club voor 15 mei schriftelijk op te zeggen. Het gevolg is dat de overeenkomst met de 24-jarige keeper automatisch met een jaar werd verlengd.

Toch een afkoopsom
Door dat foutje verloor Wellenreuther, die half mei via Instagram zijn afscheid bij de Tilburgse club aankondigde, zijn transfervrije status. Die moest plots op zoek naar een club die een afkoopsom wilde betalen. Die nieuwe werkgever van Wellenreuther blijkt Anderlecht te zijn dus. 


Gedurende het afgelopen seizoen onderhandelen Willem II en Wellenreuther regelmatig over het verlengen van zijn aflopende contract. De Tilburgse club wilde graag met de keeper verder, die een enorme ontwikkeling doormaakte. Maar Wellenreuther gaf uiteindelijk aan dat hij liever transfervrij op zoek wilde naar een andere club.