Wie is Håkon Evjen? De nieuwe topaankoop van AZ

6 december 2019

EPA
Hakon Evjen

Een paar weken geleden kwam AZ naar buiten met het nieuws dat het de 19-jarige Håkon Evjen had vastgelegd. De Noorse middenvelder komt voor 2,5 miljoen euro over van Bodø Glimt en kan ook op rechtsbuiten uit de voeten. AZ zou een grote slag hebben geslagen met zijn komst, maar wie is deze speler? Wat meer informatie:


Half Europa
AZ zou met zijn komst een flinke transferknaller hebben gemaakt, want half Europa zat achter het Noorse wonderkind aan. Ook Ajax, Manchester City en Anderlecht zouden geïnteresseerd zijn geweest in de diensten van de tiener.

Statistieken
En dat is helemaal niet zo gek, want Evjen werd afgelopen seizoen gekroond tot beste speler in de Noorse competitie, en dat al op 19-jarige leeftijd! Hij maakte in 2019 in 29 wedstrijden 13 doelpunten en gaf 6 assist. Prima cijfers voor zo'n jonge voetballer.

Opvolger Stengs
AZ had de Noor liever in de zomer gehaald, maar door de hevige concurrentie besloten de Alkmaarders om het zekere voor het onzekere te nemen en hem nu al naar Alkmaar te halen. "Hij is een lichtvoetig mannetje, technisch vaardig, snel, creatief en beschikt over scorend vermogen. Vandaar dat half Europa bij hem aanklopte. Ik zie in hem in potentie de opvolger van Stengs. Ja, zo moeten wij denken, we moeten inspelen op het vertrek van onze goede spelers. We kunnen komende zomer zomaar vijf, zes spelers kwijtraken", zegt scout Arthur Numan tegen De Telegraaf.

In de 2e helft van de competitie zullen we er dus achterkomen of het echt zo'n groot talent is. Wordt vervolgd...