Kogel door de kerk! Marcos Senesi voor ruim 15 miljoen euro van Feyenoord naar Bournemouth

8 augustus 2022

Getty Images
Marcos Senesi

Marcos Senesi is door AFC Bournemouth gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Argentijnse verdediger levert Feyenoord minstens 15 miljoen euro op. Dat bedrag kan door bonussen nog aardig oplopen. Senesi tekent een contract tot medio 2026.


Weer levert een speler van Feyenoord een bedrag van boven de 10 miljoen euro op. De Rotterdamse club is verkooptechnisch bezig aan de beste transferwindow ooit. Senesi was klaar voor een stap naar een betere competitie en Feyenoord wilde graag meewerken, als er maar genoeg centjes tegenover stonden.

9 doelpunten en 7 assists voor een verdediger
Feyenoord betaalde in de zomer van 2019 7 miljoen euro voor Senesi. Bij Feyenoord groeide de centrale verdediger uit tot een betrouwbare kracht en Argentijns international. De van San Lorenzo overgekomen Senesi kwam tot 116 duels in het shirt van Feyenoord. Hij scoorde daarin 9 keer en gaf 7 assists. De omhaal van Senesi tegen ADO Den Haag zal elke Feyenoord-fan blijven herinneren.

'Ik heb mij hier altijd erg thuis gevoeld'
"Afscheid nemen van Feyenoord doet me veel", zegt Senesi op de Feyenoord-website. "Feyenoord was mijn 1e club in Europa en ik heb mij altijd erg thuis gevoeld in Rotterdam. Ik heb met de club en de supporters een mooie weg afgelegd en indrukwekkende tijden beleefd. Niet in de laatste plaats door onze prestaties in Europa vorig seizoen. Met dat doel ben ik 3 jaar geleden ook naar Rotterdam gekomen en ik ben nog altijd heel blij met die keuze."

Flinke winst
3 jaar na de komst van Senesi maakt Feyenoord een kleine 10 miljoen euro winst op de speler. Met Jacob Rasmussen heeft Feyenoord al ingespeeld op het vertrek van de Argentijn. De Deense verdediger wordt gehuurd van Fiorentina met een optie tot koop.