Kogel door de Sagrada Família: Memphis Depay is eindelijk speler van Barcelona

19 juni 2021

Memphis Depay is eindelijk speler van FC Barcelona. De kogel is daarmee door de Sagrada Família, dat is een flinke kerk dus duurde het een tijdje. In Camp Nou tekent de Oranje-international een contract voor 2 seizoenen en wordt hij herenigd met Ronald Koeman.


Ook komt hij in Barcelona collega-international Frenkie de Jong tegen, verder werkt Alfred Schreuder daar als assistent-trainer. Depay komt transfervrij over van Olympique Lyon, daar was hij afgelopen seizoen in 40 officiële wedstrijden goed voor 22 goals en 12 assists.

GRATISSSS
In Barcelona zijn de financiën totaal niet op orde, dus moet Koeman op de transfermarkt loeren naar transfervrije spelers. Dat was Depay ook, omdat hij zijn contract bij Olympique Lyon niet verlengde. Eerder kwamen Sergio Agüero en Eric Garcia al gratis over van Manchester City. Emerson werd door een terugkoopclausule weggeplukt bij Real Betis.

Depay voegt zich in een bijzonder rijtje bij Barcelona, hij wordt de 21e Nederlander in de clubgeschiedenis. Eerder speelden (op alfabetische volgorde) Ibrahim Afellay, Frank de Boer, Ronald de Boer, Winston Bogarde, Mark van Bommel, Giovanni van Bronckhorst, Jasper Cillessen, Phillip Cocu, Johan Cruijff, Jordi Cruijff, Edgar Davids, Ruud Hesp, Frenkie de Jong, Patrick Kluivert, Ronald Koeman, Johan Neeskens, Marc Overmars, Michael Reiziger, Richard Witschge en Boudewijn Zenden daar al.