Linssen belt Feyenoord af na rare onderhandelingen: ‘Dat vond ik vreemd’

13 mei 2020

BSR Agency

De transfer van Bryan Linssen naar Feyenoord is van de baan. De goalgetter van Vitesse heeft de Rotterdamse club afgezegd. Vooral de onderhandelingstechniek in De Kuip stoort de Limburger, schrijft het AD.


Linssen (29) is uiteindelijk gevallen over het lage openingsbod van Feyenoord, enkele weken geleden bij de start van de gesprekken over een 2-jarig contract. Die aanbieding stond haaks op een ‘geweldig gesprek’ met Frank Arnesen, de technisch directeur van de Rotterdamse club. Vanuit de Maasstad kwam een voorstel dat vergelijkbaar was met het salaris bij subtopper Vitesse.

'Versterking voor de breedte'
"Dat bod stond in geen verhouding tot ons gesprek”, reageert Linssen. "Feyenoord gaf aan mij dolgraag te willen hebben. Maar het voorstel duidde er eerder op dat ze mij alleen zagen als versterking voor de breedte van de selectie.”

Aanbiedingen uit het buitenland
In het ‘kamp Linssen’ was er onbegrip. Feyenoord kon de vleugelspits transfervrij overnemen. Hij bracht ook fraaie statistieken mee, met 14 goals afgelopen seizoen. En het was in De Kuip ook bekend dat de Limburger al riante aanbiedingen uit het buitenland op zak had. Daarmee moest de Rotterdamse club wel concurreren.

Hoger bod
Vanuit het management van Linssen volgde daarom een tegenbod. Dat lag aanzienlijk hoger. Feyenoord ging daarna ook fors omhoog. En Trainer Dick Advocaat werd in de onderhandelingen naar voren geschoven. De ervaren rot gaf aan Linssen ‘absoluut’ te willen hebben in De Kuip. Maar uiteindelijk bleef het verschil tussen vraag en aanbod groot en onoverbrugbaar.

'Geen miljoen euro gevraagd'
"Ik wil geen spelletjes spelen", stelt Linssen. "Ik heb ook geen miljoen euro gevraagd. Maar na ons tegenbod kon het bod van Feyenoord nog fors omhoog. Dat vond ik vreemd. Ik kreeg zo nooit het topgevoel bij Feyenoord.”

'Mijn beslissing'
"Ik heb ook rekening gehouden met de nieuwe omstandigheden in het profvoetbal. Van mijn kant is er geen enkele haat. Feyenoord is een fantastische club. Een droom. Maar ik heb hier zelf ook mijn weg gekozen. Er lag uiteindelijk een bod en dat heb ik naast me neergelegd. Dit is mijn eigen beslissing."