Luckassen is bijna nog een seizoen van Anderlecht

3 juli 2020

BSR Agency

PSV gaat Derrick Luckassen weer verhuren aan Anderlecht, het zou het tweede seizoen op rij worden voor de verdediger in de Belgische Jupiler Pro League.


PSV en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zijn al een tijdje in gesprek met Anderlecht over een nieuwe verhuurovereenkomst. De onderhandelingen tussen de clubs zijn inmiddels in een laatste stadium aanbeland. De rechtsbenige centrale verdediger gaat in principe opnieuw een jaar op huurbasis naar Brussel, waar hij vorig seizoen zo goed speelde dat Anderlecht hem graag terug wilde zien.

Vorige contract beëindigd
Of zijn contract bij PSV dan ook met een jaar wordt verlengd, is nog niet duidelijk. Luckassen mag op dit moment niet trainen in België, omdat zijn vorige huurdeal eerder deze week eindigde.

Goede deal voor PSV
Eerder is onderzocht of een verkoop mogelijk was, maar dat bleek geen haalbare kaart gezien de financiële situatie van Anderlecht. Voor PSV heeft een verhuurovereenkomst het voordeel dat de salariskosten van Luckassen grotendeels betaald worden door de topclub uit België. Bovendien blijft de vrijdag 25 jaar geworden verdediger op een behoorlijk niveau actief, zodat zijn transferwaarde enigszins intact blijft.