De Neymar-soap: Braziliaan creëert eigen nieuws om transfer naar Barça aan te wakkeren

16 juli 2019

BSR/SOCCRATES

Neymar mist zijn vriendjes bij FC Barcelona. De Braziliaanse buitenspeler van Paris Saint-Germain was een paar dagen geleden op Instagram te zien in een Barcelona-shirt. En nog erger: de 27-jarige aanvaller noemde de 'remontada' van FC Barcelona op PSG het mooiste moment uit zijn carrière. Een transfer kan niet lang meer duren, zou je zeggen. Maar dat valt tegen.


Het was 3 augustus 2017 toen de Fransen het astronomische bedrag van 222 miljoen euro neerlegden voor Neymar. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en speelt hij in op een terugkeer naar Barcelona. Natuurlijk hebben de Spanjaarden wel oren naar de Braziliaanse superster, maar het geld raakt een beetje op. Antoine Griezmann kwam voor 120 miljoen euro naar Catalonië en ook Frenkie de Jong (75 miljoen) was niet goedkoop.

De geruchtenstroom
Een week geleden kwam er al het nieuws naar buiten dat Barça 4 spelers naar Parijs wil sturen, om zo Neymar voor een zachter prijsje op te halen. Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Ivan Rakitic en Ousmane Dembélé zouden die 4 namen zijn.

Afwezig op de training
Neymar speelt het slim. Door zelf met de pet naar PSG te gooien (hij kwam een week te laat op de training aankakken) wakkert hij zelf de geruchten rondom zijn naam aan. De media in Frankrijk, Spanje en ook Engeland doen de rest. Toch is het dus nog maar de vraag of hij terugkeert op het oude nest. Is er ruimte voor hem in de drukbezette aanval van Barça?