Nieuwkoop gaat volgend seizoen voor de kampioen van 2e niveau België spelen

30 april 2021

Pro Shots / Kay int Veen

Union Sint-Gillis promoveert volgend seizoen naar de Jupiler Pro League en wil dus wat aankopen doen. De 1e is al binnen: Bart Nieuwkoop gaat transfervrij naar de Belgische club toe. De 25-jarige Nieuwkoop tekent voor 3 seizoenen bij de kampioen van de Belgische Tweede Klasse.


Nieuwkoop werd in mei 2017 nog landskampioen met Feyenoord. De verdediger kon die lijn echter niet doortrekken. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Willem II. Dit seizoen verloor hij de concurrentiestrijd met Lutsharel Geertruida om de plek van rechtsback. Hij kreeg voor komend seizoen geen nieuw contract aangeboden.

De kans dat Nieuwkoop dit seizoen nog in actie komt, is klein. De verdediger is al een tijdje geblesseerd. Nieuwkoop kwam dit seizoen in 19 officiële wedstrijden in actie namens Feyenoord.

Onbekende club
Union Sint-Gillis heeft ambitieuze plannen om in de nabije toekomst weer een rol van betekenis te spelen in het Belgische voetbal. De club uit Brussel heeft een samenwerkingsverband met Brighton & Hove Albion.