Om deze 3 redenen wil PSV de ondergesneeuwde Rodriguez halen

3 januari 2020

Lapresse Marcella Gastini

PSV heeft interesse in Ricardo Rodriguez, zo werd aan het begin van deze transferperiode bekend. Hoewel de Zwitser op de bank verpietert bij AC Milan, is PSV niet de enige club met interesse. Ook Fenerbahçe, Watford en Napoli hebben geïnformeerd naar de linksback. Maar waarom wil PSV per se die Rodriguez halen?


Ricardo Rodriguez zou zich zogenaamd zorgen maken over zijn plekje bij het Zwitserse elftal, zo met het EK voor de deur. Dat geloven we niet: de andere linksbacks uit Zwitserland schieten nog geen deuk in een pakje boter. Rodriguez speelde ook gewoon al 71 interlands, waaronder de laatste 11. Hier zijn 3 redenen waarom PSV Rodriguez wél wil hebben.

1. Bij Wolfsburg heeft-ie fantastisch gespeeld
De inmiddels 27-jarige Rodriguez kende een geweldige periode bij Wolfsburg. We lichten 2 seizoenen uit waarin hij echt fenomenaal was. Om te beginnen met 2013/2014, waarin hij in de Bundesliga betrokken was bij 14 doelpunten. In 34 wedstrijden scoorde hij 5 keer en gaf-ie 9 assists. Een seizoen later stokte de productie op 11: 6 goals en 5 assists.

2. Jarenlange ervaring in Europese topcompetities
Rodriguez speelt nu al 8 seizoenen in een Europese top 5-competitie: 5,5 jaar speelde hij in Duitsland en nu al 2,5 jaar in Italië. Daarin kwam hij bijna tot 275 wedstrijden (alle competities meegerekend). Aan ervaring geen gebrek. En hoewel Rodriguez dit seizoen misschien voorbij is gestreefd door Theo Hernandez bij AC Milan, kwam de Zwitser vorig seizoen gewoon tot 35 Serie A-wedstrijden.

3. De backs van PSV bakken er geen pepernoot van
De linksbackpositie is dit seizoen het zorgenkindje van PSV. Toni Lato werd gehuurd van Valencia, maar dat bleek een flop. De Spanjaard is alweer weg, naar Osasuna. De andere aanwinst, Olivier Boscagli, doet 't ook niet fantastisch, waardoor Michal Sadilek soms noodgedwongen op de linkerflank staat. Onder Mark van Bommel werd de middenvelder interim-linksback, de vraag is waar Ernest Faber als opvolger van Van Bommel voor kiest.