Opmerkelijke deal in de maak? Napoli wil Schöne ruilen voor andere oud-Ajacied

27 december 2019

Getty Images

Lasse Schöne kan al na een half jaar een toptransfer maken in Italië. Volgens het Algemeen Dagblad staat de 33-jarige middenvelder nadrukkelijk in de belangstelling van Napoli. Zij willen Schöne overnemen van Genoa én een andere oud-Ajacied betrekken in de deal: Amin Younes


Napoli ziet in Schöne de ideale spelverdeler op het middenveld. De Deen zal ook een flinke stap maken op de ranglijst als hij van Genoa naar Napoli verkast. Momenteel staat hij laatste met de ploeg uit Genua, Napoli staat 8e.

Younes foebalt niet veel
In de zomer van 2018 verkaste Younes van Ajax naar Napoli, maar een heel lekker avontuur is het tot nu toe nog niet geweest. Dit seizoen kwam hij slechts tot 148 speelminuten. Misschien biedt een overstap naar Genoa uitkomst voor hem.

Probleempje
Een groot probleem lijkt de FIFA-regel dat een speler slechts voor 2 clubs in 1 seizoen mag spelen. Schöne kwam eerder al in de Johan Cruijff Schaal uit voor Ajax, waardoor een transfer naar Napoli in de winterperiode onhaalbaar lijkt.

Fans willen Schöne terug in Amsterdam
De supporters van Ajax hoorden deze week dat Schöne op de transferlijst zou zijn gezet door Genoa. Zij wilden dolgraag dat hij zou terugkeren naar Amsterdam en maakten de hashtag #LasseComeHome trending.