‘Pellè keert terug naar Serie A’

15 januari 2016

Graziano Pellè staat al lange tijd in de belangstelling van veel Serie A clubs en lijkt voor Koeman onhoudbaar bij Southampton. De Italiaan en de Engelse club hebben nog een contract voor anderhalf jaar, maar een transfer naar zijn geboorteland lijkt binnenkort te worden afgerond.

Dat meldt de Daily Mail die Lazio Roma en Juventus als mogelijke bestemming voor de spits noemt. Fiorentina was eerder deze week al concreet, maar de club uit Florence ving bod bij de ploeg van Koeman. De Nederlandse coach wil zijn selectie intact houden, maar volgens de Engelse boulevardkrant zou dat moeilijk worden nu ook de echte topploegen uit de Italiaanse competitie zich voor de spits hebben gemeld.

Verkopen
De club wil het contract van Pellè openbreken met een verbeterd salaris, maar het is de vraag of de spits toegeeft. Pellè heeft al vaker naar buiten gebracht dat hij weer in Italië wil spelen. Met een contract van nog maar anderhalf jaar doet de club er misschien beter aan hem nu voor veel geld te verkopen. Koeman zal er echter alles aan doen om zijn spits te behouden en hoopt ook Sadio Mané en Victor Wanyama deze transferperiode te behouden.

Pellè speelde bij Parma en Lecce in de Serie A en kwam in 24 wedstrijden tot 1 goal.