PSV houdt Franse verdediger Boscagli van Nice in de gaten

16 juli 2019

OGC NIce

PSV stond vorige week tegenover OGC Nice in een vriendschappelijke wedstrijd. De 21-jarige Olivier Boscagli viel toen erg op aan Franse zijde. De verdediger liet 2 assists noteren en speelde sowieso een sterke pot. Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het AD en het ED, heeft PSV wel oren naar de jonge Boscagli.


Via Franse media is de naam van Boscagli gekoppeld aan PSV, waar hij een goede indruk heeft achtergelaten. Boscagli heeft qua expertise een beetje het profiel dat zijn landgenoot Nicolas Isimat-Mirin in 2014 had toen hij naar PSV kwam, vanuit AS Monaco. Hij is wel al ervaren, maar zal enig geduld kunnen betrachten als hij niet direct in de basis bij PSV komt.

Lato
PSV heeft met Toni Lato (21) al een eerste back gehuurd en Boscagli zal met hem de concurrentie moeten aangaan, als het PSV lukt om hem in te lijven. Pluspunt voor PSV aan Boscagli is dat hij ook als centrale verdediger (links) uit de voeten kan.

De club ziet in Boscagli dus een man voor de toekomst, die zowel voor Nice als voor Olympique Nîmes (op huurbasis) in de Ligue 1 is uitgekomen en ook al veel ervaring als jeugdinternational heeft. PSV wil op dit moment geen commentaar geven of aangeven hoe ver de club is met Boscagli. Ook Saint-Etienne is in de markt voor de verdediger.