PSV wil Braziliaan Lyanco als vervanger van Schwaab

13 juni 2019

Lapresse Marcella Gastini

PSV heeft momenteel een Braziliaanse verdediger op het oog voor de opvolging van Daniel Schwaab. De 22-jarige Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnović, ofwel Lyanco, geldt als topkandidaat om de Duitser in Eindhoven te doen vergeten. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.


Lyanco speelde het afgelopen halfjaar op het hoogste niveau in Italië, waar hij met Bologna een 10e plek in de Serie A wist te bereiken.

Concurrentie
De huidige aanvoerder van Jong Brazilië is in eigendom van het Italiaanse Torino. De rechtspoot kan in het hart van de defensie uit de voeten en maakte het afgelopen halfjaar op veel scouts een uitstekende indruk. In eerste instantie wist hij bij Torino geen basisplek af te dwingen, waarna de stap naar Bologna volgde. Die club wil hem graag vastleggen, net als naar verluidt Zenit Sint-Petersburg, AS Roma, VfL Wolfsburg en dus PSV.

10 miljoen
In Eindhoven ligt de weg naar Champions League-voetbal en een basisplek open voor Lyanco. Nu tal van clubs belangstelling hebben, zal het voor PSV geen eenvoudige klus worden om hem te bewegen tot een stap naar Nederland. Bovendien moet zijn club Torino nog akkoord gaan met een afkoopsom voor zijn huidige contract, dat loopt tot medio 2022. PSV moet dan rekenen op een forse investering, die zomaar richting de 10 miljoen euro kan lopen.