Real Madrid legt €50 miljoen neer voor verdediger van Porto

14 maart 2019

BSR Agency

Zinedine Zidane kan volgend seizoen bij Real Madrid rekenen op de verdediger Éder Militão. De 21-jarige centrale verdediger komt over van FC Porto, dat liefst 50 miljoen euro ontvangt: een clubrecord.

Militão is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Porto. FC Porto nam de verdediger afgelopen zomer voor 12 miljoen euro over van São Paulo. De Braziliaan ondertekent een contract tot medio 2025 in Estadio Santiago Bernabéu.

Naast Real Madrid hadden ook Manchester United en Chelsea interesse in de verdediger en dus besloot de Koninklijke snel te handelen en de transferclausule van 50 miljoen euro neer te tellen. Nog nooit ontving FC Porto zoveel geld voor een speler. James Rodríguez was tot nu toe recordhouder bij FC Porto. Hij vertrok in 2013 voor 45 miljoen euro naar AS Monaco.

Goede deal van Porto
Militão speelde sinds afgelopen zomer pas in Portugal. Dit seizoen kwam hij tot 20 competitiewedstrijden voor FC Porto waarin hij 2 keer scoorde. In de Champions League plaatste de Braziliaan zich met de Portugezen voor de kwartfinale. Tot nu toe scoorde de verdediger 1 keer in het miljardenbal.