Ritsu Doan verlaat Eindhoven en vertrekt met miljoenendeal naar Freiburg

5 juli 2022

Ritsu Doan is definitief geen PSV'er meer. De Japanse middenvelder vertrekt naar het Duitse SC Freiburg. Hij tekent een contract voor meerdere jaren bij de nummer 6 van Duitsland en is verkocht voor flink wat miljoenen.


Doan werd in 2019 voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen. Het lukte de 26-voudige international niet om een vaste basisplaats te veroveren en dus werd-ie verhuurd aan Arminia Bielefeld. In de Bundesliga maakte hij indruk en kwam op de radar van de finalist van de Duitse beker. Naar verluidt betaalt de Duitse club 8 tot 9 miljoen euro.

Doelpuntenmaker
Toch speelde Doan ook aardig wat wedstrijdjes voor de Eindhovenaren. De Japanner scoorde tijdens zijn debuut en liet meteen zien wat hij in huis had. Doan speelde in totaal 104 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij er 25 doelpunten inschopte.

"Ritsu is technisch zeer getalenteerd, is goed in de 1-tegen-1 en weet ook hoe hij gevaar richting het doel kan stichten", aldus Freiburg. "Hij brengt goed ruimtelijk inzicht en energie op het veld. Ritsu heeft in Bielefeld laten zien dat hij goed mee kan in de Bundesliga. Het is mooi dat het na 1 jaar vertraging toch gelukt is."