Robin van Persie verlengt bij Feyenoord: ‘Je ziet spelers dingen oppikken en iedere dag beter worden’

31 mei 2022

Getty Images
robin-van-persie-verlengt-contract-bij-feyenoord-trainer-onder-16-spelers-elke-dag-beter-zien-worden

Robin van Persie heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Feyenoord. De oud-topspits werkt als jeugdtrainer bij de club, maar ook als veldtrainer bij het 1e team.


Van Persie (38) ligt nu tot de zomer van 2024 vast.

Dezelfde rol
De 102-voudig international vormde dit seizoen samen met Brian Pinas het trainersduo van de Feyenoord Onder 16. Doordat hij zijn aflopende contract met 2 jaar heeft verlengd, blijft hij volgend seizoen hetzelfde team trainen en vervult hij nog steeds een ondersteunende rol als veldtrainer bij het 1e van Feyenoord.

Reactie
Van Persie is blij dat de samenwerking is verlengd. "Terugkijkend op mijn 1e jaar als trainer heb ik ontzettend veel geleerd en genoten. Het mooiste van het trainersvak is dat je spelers dingen ziet oppikken en daardoor iedere dag beter ziet worden. Ook volgend seizoen wordt weer een mooie uitdaging met deze talentvolle spelersgroep."

Met nog 1 speelronde te gaan, staat Feyenoord Onder 16 momenteel op de 5e plek. AZ, PSV, Ajax en Vitesse Onder 16 deden het dit seizoen beter.

Met of zonder Dessers?
Het is nog maar zeer de vraag of Van Persie volgend seizoen bij het 1e team weer gaat werken met Cyriel Dessers. De van KRC Genk gehuurde spits lijkt geen akkoord met Feyenoord te bereiken, waardoor de koopoptie niet gelicht wordt.