Rodriguez is zo enthousiast geraakt van PSV, dat hij misschien langer wil blijven

3 juni 2020

BSR Agency

Na 448 minuten in de Eredivisie lijkt het avontuur van de Zwitserse verdediger Ricardo Rodríguez bij PSV te stoppen. De deur zit wat hem betreft echter nog niet helemaal dicht. 


De kans van slagen lijkt op voorhand klein. Toch wil Ricardo Rodríguez nog meedenken met PSV om misschien een definitieve transfer van AC Milan naar Eindhoven mogelijk te kunnen maken. De 27-jarige Zwitser is de afgelopen 5 maanden enthousiast geraakt over de club en voldeed in de 6 wedstrijden die hij voor PSV speelde uitstekend.

Meteen een meerwaarde
Rodríguez kwam eind januari op huurbasis vanuit Noord-Italië naar PSV. Hij had in Milaan weinig zicht op speeltijd, terwijl PSV juist snakte naar een ervaren linksback. Vanaf de 1e speelminuten bleek hij een meerwaarde en was het duidelijk dat PSV met de 71-voudig international in het team afstand kon nemen van de play-offplekken. Na 448 minuten in de Eredivisie gooide de coronacrisis ook voor hem roet in het eten. Het betekende geen EK in deze maand en een abrupt einde van het seizoen.

3 miljoen euro per jaar
Rodríguez verdient in Italië naar verluidt ongeveer 3 miljoen euro per jaar en is volgens ingewijden bereid bij een meerjarig contract bij een nieuwe club een behoorlijk deel in te leveren. Voor PSV is het 1e bedrag sowieso onbetaalbaar, maar de club is in het verleden voor spelers van zijn kaliber weleens ver gegaan.

Ruildeal met Dumfries?
De Zwitser heeft bij AC Milan nog maar een contract voor 1 seizoen en mag waarschijnlijk voor een lage vergoeding vertrekken, omdat er in Italië niet veel toekomst voor hem is. Ingewijden rekenen erop dat hij niet veel meer dan 1 miljoen euro hoeft te kosten. Rodríguez werd door Italiaanse media al gekoppeld aan een ruildeal, waarbij Denzel Dumfries de andere weg zou bewandelen. Dat is echter niet aan de orde (geweest).