Samy Bourard krijgt zijn zin met transfer naar ADO, FC Eindhoven krijgt er 2 spelers voor terug

22 juni 2020

RV

ADO Den Haag heeft Samy Bourard binnen. De 24-jarige middenvelder uit België komt over van FC Eindhoven. In ruil daarvoor staat dat de Brabantse club uit de Keuken Kampioen Divisie Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans een jaar huurt. Het is een compromis nadat een foutje over het aflopende contract van Bourard de transfer bijna de nek omdraaide.Het spandoek waarmee Fansupport, een groep creatieve supporters van ADO Den Haag, Samy Bourard welkom heette, was 4 weken geleden al gemaakt. Toen leek de komst van de 24-jarige Belg namelijk al afgerond te zijn. ADO zou hem transfervrij oppikken, nadat zijn aflopende contract bij FC Eindhoven definitief was uitgediend.

Foutje
Maar toen de Brabantse club Bourard en zijn zaakwaarnemer Zouhair Essikal erop wees dat het contract van beide kanten niet formeel was opgezegd, bleek hij op 1 april automatisch nog een jaar langer aan FC Eindhoven verbonden te zijn.

ADO wilde niet betalen
De 24-jarige middenvelder had zijn zinnen inmiddels gezet op een overstap naar ADO, terwijl de Haagse Eredivisie-club geen transfersom voor hem wilde betalen. Met de huurovereenkomsten van verdediger Hugo Botermans en middenvelder Lorenzo van Kleef vonden de clubs een compromis en kreeg Bourard zijn zin.


'Altijd vertrouwen gehouden'
"Ik ben heel blij dat het nu rond is”, zei Bourard kort na zijn presentatie. "Ik had al meteen hele goede gesprekken met Mohammed Hamdi (algemeen directeur van ADO) en Martin Jol (hoofd technisch hart) en in mijn hart had ik besloten dat het ADO moest worden en niets anders. Ik heb de afgelopen weken vertrouwen gehouden in mijn zaakwaarnemer, Martin en Mohammed. Het heeft lang geduurd, maar ze hebben het heel goed gedaan."

'Echt een verrassing'
Waar de overgang al een tijdje in de lucht hing, was de manier waarop hij werd ontvangen toch nog een grote verrassing voor Bourard. Hij trof bij zijn presentatie een groot spandoek aan, voorzien van een geschilderd portret van hem en de tekst ‘Welkom Samy’. "Een heel mooi spandoek”, zei hij glunderend. "Daar wil ik alle supporters van ADO graag voor bedanken. Dit was echt een verrassing."