Schouten heeft Italiaanse clubs voor het uitkiezen

4 juli 2019

BSR/SOCCRATES

Jerdy Schouten tekent waarschijnlijk deze week een contract in de Serie A. Bologna heeft de beste papieren om 22-jarige middenvelder in te lijven, maar ook Atalanta en Genoa zijn nog voor hem in de race.


Schouten sprak onlangs in Italië met de eigenaren van de clubs, dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Frank Schouten aan het AD. Met Atalanta Bergamo kan hij de Champions League in. Toch lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar Bologna. ,,Dat is een heel ambitieuze club, gekocht door de steenrijke Canadees Joey Saputo. Bij Bologna heeft hij een splinternieuw trainingscomplex laten bouwen. Ze willen daar echt doorstoten, een beetje het Atalanta Bergamo-verhaal.”

Goed gevoel
Atalanta probeerde de voetballer in de winter al over te nemen, maar dat ging niet door. Volgens zijn zaakwaarnemer is de kans groot dat Schouten deze week alsnog een contract in de Serie A tekent. ,,Dat kan zomaar in de komende 24 of 48 uur rondkomen. Er was interesse uit meerdere landen. Maar hij heeft een goed gevoel bij clubs uit Italië. De clubs kunnen allemaal aan de vraagprijs van Excelsior voldoen.”

Beste deal in de clubgeschiedenis
De Kralingers ontvangen volgens geluiden tussen de 2 en 3 miljoen euro voor Schouten. Ook heeft algemeen directeur Ferry de Haan een doorverkooppercentage bedongen. De beste deal uit de clubgeschiedenis, want nooit eerder verkocht Excelsior een voetballer voor zo veel geld. Vorig jaar verkaste Mike van Duinen van Excelsior naar PEC Zwolle voor 750.000 euro.