Sergio Gómez gaat met rugnummer van zijn grote idool spelen bij Manchester City

16 augustus 2022

Getty Images

Manchester City heeft een nieuwe linksback: de Spanjaard Sergio Gómez komt over van Anderlecht. 'The Citizens' maken zo'n 13 miljoen over naar 'Paars-wit'. Voor de 21-jarige Gómez komt een droom uit, zijn idool was namelijk David Silva.


"Manchester City is het beste team van Engeland. Met Josep Guardiola krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen onder een van de beste managers in de wereld. Dit is een droom die uitkomt", zegt Gómez over zijn transfer.

Gómez is in het Etihad Stadium de vervanger van de naar Arsenal vertrokken Oleksandr Zinchenko. City was ook geïnteresseerd in Marc Cucurella van Brighton, maar hij koos voor Chelsea.

David Silva
De keuze voor ManCity was snel gemaakt. Gómez was vroeger namelijk al fan van de club. En dat heeft alles te maken met David Silva, die tussen 2010 en 2020 in Manchester voetbalde. Gómez was verliefd op de speler Silva en werd verliefd op de club (en speelstijl). 'Stop nooit met het najagen van je dromen', schreef broer Rubén, die een foto van hem en zijn kleine broertje uit 2012 deelde. Daarin was het tweetal te zien met een Manchester City-shirt en -sjaal.