Siem de Jong officieel van Eredivisie naar MLS

20 februari 2020

Ajacied Siem de Jong gaat officieel naar de MLS in de Verenigde Staten. De 31-jarige middenvelder vertrekt naar FC Cincinnati, zo bevestigde de club via de eigen kanalen.


De Jong kwam bij Ajax dit seizoen niet veel aan spelen toe.

Onrustig
De Jong komt bij een club waar het onrustig is. Enkele dagen geleden stapte trainer Ron Jans op nadat hij was beschuldigd van racisme. Na Jürgen Locadia en Maikel van der Werff is De Jong de 3e Nederlandse voetballer bij Cincinnati. Directeur van de Amerikaanse club is ook een Nederlander, Gerard Nijkamp.

'Bijdragen aan groei'
"Cincinnati heeft mij duidelijk gemaakt wat het de komende jaren van plan is en dat sprak me aan", zo lichtte De Jong zijn overstap toe. "De club wil groeien en ik wil daar graag aan bijdragen. Ik hoop dat we er met z'n allen iets moois van kunnen maken." Directeur Nijkamp noemde De Jong een bijzonder intelligente speler met grote vaardigheden. "Hij kan absoluut iets toevoegen aan onze tactiek. Siem is een leider, binnen en buiten het veld en heeft zichzelf in meerdere grote competities bewezen."

De Jong speelde tussen 2007 en 2014 bij Ajax en maakte meerdere kampioenschappen mee. Daarna vertrok hij naar Newcastle United in de Premier League. In het seizoen 2016-2017 speelde hij bij PSV, om vervolgens terug te keren naar Ajax. Het vorige seizoen werd De Jong uitgeleend aan Sydney FC.