Southampton wil Hoedt best laten gaan: ‘Het wordt een lastig verhaal’

11 januari 2019

BSR/SOCCRATES

Wesley Hoedt vertrekt mogelijk naar een andere club. De verdediger van Southampton heeft sinds de trainerswissel geen speelminuten meer gemaakt. ,,Bijna iedereen heb ik nu zien spelen, behalve hem. Het wordt een lastig verhaal”, zei coach Ralph Hasenhüttl vrijdag op een persconferentie.


De Oostenrijkse trainer moet Southampton behoeden voor degradatie uit de Premier League. Sinds zijn komst, begin december, koos hij voor een andere achterhoede. Hoedt werd geslachtofferd en zag hoe de ‘Saints’ van Arsenal (3-2) en Huddersfield Town (3-1) wonnen. De 24-jarige centrale verdediger, die in het verleden voor AZ en Lazio speelde, mag in de winterse transferperiode vertrekken.

Niet gewaardeerd
,,We sturen geen spelers weg. Maar als hij zich niet gewaardeerd voelt, moet hij bij zichzelf te rade gaan”, adviseert de trainer, die afgelopen zomer vertrok bij RB Leipzig. De 6-voudig international heeft nog een contract in Southampton tot de zomer van 2022. Mocht er een club zich melden voor Hoedt, dan is volgens Hasenhüttl de kans groot dat hij verkocht wordt.