Sparta haalt Nigeriaanse doelman Okoye als concurrent voor Van Leer

13 juli 2020

Getty Images

Sparta heeft de Nigeriaanse doelman Maduka Okoye gehaald. Waarschijnlijk wordt de deal maandag nog beklonken. Eerder trok de Rotterdamse club al keeper Benjamin van Leer aan. Hij kwam over van Ajax.Okoye komt over van het Duitse Fortuna Düsseldorf. In het verleden kwam hij enige jaren uit in de opleiding van Bayer Leverkusen. De 20-jarige Nigeriaan heeft 1 interland achter zijn naam staan voor zijn vaderland, waar hij als groot talent te boek staat. Als hij door de medische keuring komt, is hij keeper van Sparta.

Van Leer
In Rotterdam-West zal Okoye de strijd om een basisplaats aan moeten binden met Benjamin van Leer, die eerder overkwam van Ajax, en daarvoor actief was voor PSV (jeugd), Roda JC en NAC. Laatstgenoemde club huurde hem van de Amsterdammers.

Keepersprobleem Sparta
Bij Sparta is een andere doelman, Tim Coremans, lang uit de roulatie vanwege een kruisbandblessure. Eerder vertrok al Ariel Harush, die afgelopen seizoen lang de eerste man was op Het Kasteel. Om die reden moesten de Spangenaren op zoek naar 2 nieuwe goalies.

Transfers
Met de komst van Okoye zijn beide vacatures nu ingevuld. De Rotterdammers versterkten zich de afgelopen weken al met Lennart Thy (PEC Zwolle), Michael Heylen (FC Emmen), Reda Kharchouch (Telstar) en Danzell Gravenberch (FC Dordrecht).