Sparta haalt oud-speler van Vitesse en Heracles vanuit Qatar terug naar Eredivisie

10 september 2021

Pro Shots
mo-osman-keert-bij-sparta-terug-in-eredivisie-transfer-talk

Sparta heeft enige dagen na het sluiten van de transfermarkt alsnog een flinke slag geslagen. Mo Osman komt per direct uit voor de Rotterdamse club, meldt het AD.


De Syrisch international, die afgelopen week met zijn vaderland nog uitkwam tegen Iran en de Verenigde Arabische Emiraten, tekent vrijdag een contract tot het einde van het seizoen op Het Kasteel.

Bekende van trainer Fraser
Osman was transfervrij nadat hij het meest recentelijk uitkwam voor Al Kharaitiyat SC in Qatar. De 27-jarige Syriër is bij Sparta gehaald voor het middenveld, de linie die na het vertrek van Abdou Harroui naar het Italiaanse US Sassuolo en Laros Duarte naar FC Groningen dun bezaaid is qua spelers.

In Osman halen de Spangenaren een speler in huis met wie trainer Henk Fraser in het verleden nog samenwerkte bij Vitesse, de club waar Osman is opgeleid en 4 duels in het 1e elftal speelde. Later kwam hij uit voor Telstar om vervolgens furore te maken bij Heracles. Bij die club dwong hij vanwege zijn goede spel een lucratieve transfer af naar Qatar.

Lange vliegreizen
Osman zal vermoedelijk vandaag al meetrainen met Sparta. Komende zondag, wanneer de rood-witten het in eigen huis opnemen tegen Fortuna Sittard, kan hij normaal gesproken direct zijn debuut maken namens het elftal van Fraser. Al is de verwachting dat de nieuweling, die vanwege zijn interlands namens Syrië lange vliegreizen achter de rug heeft, op de bank zal starten tegen de Limburgse club.