Sparta shopt met Piroe opnieuw bij PSV

22 augustus 2019

BSR Agency

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Joël Piroe. De 20-jarige aanvaller komt op huurbasis over van PSV en mag dus een jaar Eredivisie-ervaring opdoen op het Kasteel. Het is niet de enige speler in de selectie van de Rotterdammers met een verleden bij PSV.


Zo speelt ook Dante Rigo op dit moment op huurbasis bij de huidige medekoploper van de Eredivisie. Ook Laros Duarte, Dirk Abels, Mohamed Rayhi en Lassana Faye hebben hun geschiedenis in Eindhoven. Toch opvallend, zeker als je bedenkt dat Sparta een samenwerkingsverband met Ajax heeft.

Henk van Stee, technisch manager bij Sparta, zegt op de website van zijn club blij te zijn met de komst van Piroe: "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Joël al bijna 50 competitiewedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal met Jong PSV."

"Daarin heeft hij laten zien dat hij scorend vermogen heeft en met zijn komst naar Het Kasteel vergroten we de concurrentie en mogelijkheden in onze aanval. Voor zowel Joël, PSV als Sparta is het goed dat hij ervaring opdoet in de Eredivisie bij ons."