Sparta woedend op FC Twente: ‘Ze maken Schenk gek’

23 juni 2018

Proshots

Henk van Stee, technisch manager van Sparta Rotterdam, is woedend op FC Twente. Dat meldt RTV Rijnmond. Reden is de komst van Xandro Schenk naar Rotterdam, al is die komst van Schenk door FC Twente twijfelachtig geworden, aldus Van Stee.


Donderdag maakte de Rotterdamse degradant nog bekend dat Xandro Schenk de club komend seizoen komt versterken. De verdediger, die de laatste jaren voor Go Ahead Eagles speelde, lijkt echter te twijfelen, omdat FC Twente zich deze dagen ook bij Schenk meldde.

Kop gek gemaakt
Sparta meent echter dat alle puntjes al op de i waren gezet. ,,Zijn kop is gek gemaakt door FC Twente. Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken. Ze hebben achter de rug van de agenten van Schenk zijn vader benaderd", laat Van Stee aan RTV Rijnmond weten.

Financiële positie
Schenk heeft zijn contract met Sparta nog niet ondertekend, maar de club is wel in het bezit van een schriftelijke bevestiging van diens zaakwaarnemers. Van Stee heeft zich ook verbaasd over de aanbieding die FC Twente de verdediger heeft gedaan. ,,Gezien hun financiële positie, ik begrijp niet dat ze dergelijke salarissen kunnen betalen die wij niet kunnen betalen. FC Twente komt al jaren niet zo netjes in het nieuws, dit bevestigt dat alleen maar."

'Geen partij'
FC Twente heeft inmiddels gereageerd op de beschuldiging van Sparta. ,,Wij zijn geen partij." Op 17 augustus begint FC Twente aan het seizoen in de eerste divisie. Tegenstander in Enschede: Sparta.