Transfer is eindelijk bijna rond: Dessers voor 4 miljoen euro naar jeugdliefde Genk

23 juni 2020

BSR_AGENCY

Cyriel Dessers gaat Heracles Almelo verlaten voor zijn jeugdliefde Racing Genk. Volgens Het Laatste Nieuws betalen de Limburgers 4 miljoen euro aan Heracles en tekent de 25-jarige Dessers voor 4 seizoenen.


Daarmee komt een einde aan 4 jaar Cyriel Dessers in de Eredivisie. Maandag bereikten Heracles en Genk een akkoord over zijn overgang. Tot 1 juli traint de Belg mee in Almelo, om vervolgens naar zijn geboorteland terug te keren. Met de deal komt een einde aan weken van onderhandelingen, met name over de transfersom.

Heracles wilde 6 miljoen euro
Heracles zette in op 6 miljoen euro en vangt zo ongeveer 4 miljoen voor Dessers, die nauwelijks geld kostte toen hij van FC Utrecht werd overgenomen. Adrián Dalmau bewandelde destijds, vorige zomer, de omgekeerde weg. Dessers bloeide helemaal op en werd topscorer in het afgebroken seizoen met 15 doelpunten, hetzelfde aantal als Feyenoorder Steven Berghuis.

Celta de Vigo of SPAL
Vaak was Dessers dicht bij een volgende stap. In de winter hengelden Celta de Vigo en SPAL naar zijn diensten en Dessers stond open voor een transfer, maar destijds kwam het er niet van omdat Heracles haar poot stijf hield. De Almeloërs waren nu wel bereid om mee te denken en gunnen Dessers de stap naar de club waar hij als jongetje fan van was.