Transfers bespreken met Arne Slot: ‘Mensen rond Feyenoord zijn wereldkampioen namen droppen’

27 juni 2022

ANP

Danilo en Mats Wieffer kwamen al naar Feyenoord, maar toch lijken ze in Rotterdam-Zuid nog lang niet klaar op de transfermarkt. Er gaan namen in de rondte van Wilfried Gnonto, Ian Maatsen en Calvin Stengs, terwijl trainer Arne Slot ook nog rekening houden met een paar vertrekkende spelers.


Het team liep al aardig leeg met het vertrek van Cyriel Dessers, Reiss Nelson, Guus Til, Bryan Linssen en straks ook Tyrell Malacia. Hoewel Slot hoopt dat Til tóch nog blijft. En Luis Sinisterra en Marcos Senesi? Daarvan is de kans ook redelijk aanwezig dat zijn vertrekken.

Slot heeft weinig te zeggen over de transfergeruchten: "Calvin Stengs? Wilfried Gnonto? Tsja, de mensen rond Feyenoord zijn wereldkampioen in het droppen van namen en ik ga niet op namen reageren. Ja, Guus Til wil ik er wel bij houden. Maar als wij nieuws hebben over nieuwe spelers, dan melden we ons wel. Het gaat ons lukken om de selectie weer op orde te krijgen al moeten er best wel wat spelers komen. Maar we spelen pas over zes weken onze eerste competitiewedstrijd."

Malacia
Gnonto moet enkele miljoenen kosten en die moeten vrijkomen als de transfer van Malacia is afgerond. Dat de linksback niet meer terugkeert in de Kuip, dat is ook Slot wel duidelijk. "Dat er concreet een club (Olympiqe Lyon, red.) voor hem is, dat ontken ik natuurlijk niet", zegt Slot. "Dat zou heel gek zijn. Maar ze hebben hem daar nog altijd niet met een shirtje laten poseren, daar zullen ze nog extra hun best voor moeten doen. Ik denk dat er spelers zijn bij ons die voor serieuze bedragen weg kunnen gaan."