Turkse topclub Besiktas maakt serieus werk van Jeroen Zoet

3 juni 2020

BSR Agency

Jeroen Zoet is in beeld om komend seizoen 1e keeper van de Turkse topclub Besiktas te worden. De PSV-goalie is afgelopen seizoen bij FC Utrecht meerdere keren bekeken door een delegatie van de Turken, onder meer in de halve finale van het bekertoernooi. Hij is in Istanbul kandidaat om de al vertrokken Loris Karius op te volgen.


De Besiktas-bobo's zijn bij de duels van FC Utrecht overtuigd geraakt van Zoet. In de Domstad kreeg Zoet onder de lat de smaak weer te pakken, maar door de corona-crisis kon de competitie niet worden afgemaakt en liep de 29-jarige routinier de bekerfinale mis.

Union Berlin
Eerder was ook al duidelijk dat Union Berlin hem een interessante optie voor de Bundesliga vindt. Besiktas volgde Zoet in de 2e seizoenshelft en denkt met de 11-voudig international een goalie met status aan te kunnen trekken.

Transfersom
Van stevige onderhandelingen met PSV of een deal tussen Zoet en de Turken, zoals door andere media is gemeld, is volgens betrokkenen nog geen sprake. Wel is de interesse zeer serieus. PSV wil in principe nog een transfersom voor Zoet ontvangen, omdat zijn contract nog tot medio 2021 doorloopt. Het zal niet de hoofdprijs zijn en de club zal hem een mooie transfer zeker gunnen, maar niet zonder een acceptabele vergoeding.