Vilhena vertrekt naar Rusland en levert Feyenoord nog bijna €10 miljoen op

20 juni 2019

BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Tonny Vilhena tekent volgende week officieel een 5-jarig contract bij FK Krasnodar, meldt het AD. De 24-jarige international gaat miljoenen harken bij de Russische nummer 3 van de Premjer Liga. Feyenoord werkte volgens afspraak mee aan een transfer van de speler die als jochie van 6 jaar binnenwandelde bij de club en later 7,5 jaar in het eerste elftal zou spelen.


De clubleiding van Feyenoord sprak woensdag nog wel over extra voorwaarden rond de transfer, maar krijgt in eerste instantie tussen de €8 en 9 miljoen voor de international. Tijdens de Nations League nam de leiding van FK Krasnodar contact op met het kamp Vilhena, in de wetenschap dat de speler graag weg wilde uit Nederland.

Nieuwe middenvelder 
Vilhena zelf viert momenteel nog altijd vakantie. Hij keert na het weekeinde terug naar Nederland om vervolgens snel naar Krasnodar te reizen voor de medische keuring en de officiële presentatie. Zijn nieuwe club haalde eerder al Younes Namli van PEC Zwolle weg.

Feyenoord heeft door de transfer wat bescheiden financiële ruimte gecreëerd om zich te begeven op de transfermarkt. Omdat Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Robin van Persie zijn vertrokken, zal de club in eerste instantie op jacht gaan naar een nieuwe middenvelder.