Vitesse heeft Trabzonspor-talent Bero binnen

3 juli 2018

ProShots

Vitesse heeft Matus Bero binnen. De Slowaak, die als schaduwspits het beste uit de verf komt, komt over van Trabzonspor uit Turkije.De 22-jarige Bero begon in zijn geboorteland Slowakije bij AS Trencín zijn professionele loopbaan. 2 jaar geleden verkaste hij naar Turkije, waar hij namens Trabzonspor 3 keer scoorde in 44 wedstrijden.

Veel nieuwe gezichten
Bero is voor Vitesse alweer de 7e zomeraanwinst. Eerder haalde de club van de nieuwe trainer Leonid Slutsky al Rasmus Thelander, Khalid Kharami, Oussama Darfalou en Max Clark aan. Maandag kwam daar Engels jeugdinternational Jake Clarke-Salter nog bij. Hij wordt gehuurd van Chelsea.

Ook jeugdspeler naar hoofdmacht
Vitesse heeft ook de talentvolle aanvaller Thomas Buitink voor langere tijd vastgelegd. Buitink tekende een contract voor 4 jaar. ,,Ik wil de komende jaren uitgroeien tot vaste spits in de selectie van Vitesse. Dat de club mij een 4-jarig contract aanbood voelt als blijk van waardering en vertrouwen'', liet hij weten.

Buitink is veelvoudig jeugdinternational en kwam in het afgelopen seizoen vaak uit voor Jong Vitesse in de derde divisie. Op 11 februari 2018 maakte hij als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (3-1). ,,Dat was een heel bijzonder moment, maar ook pas een begin'', zei de ambitieuze Buitink.