Waarom Schöne per direct moet terugkeren bij Ajax

3 januari 2020

Lapresse Marcella Gastini

Vlak voordat de transfermarkt open ging werd Lasse Schöne opeens veelvuldig gekoppeld aan Ajax. Tenminste, dat deden de fans zelf. Een bericht over interesse van Ajax in de Deense middenvelder kwam nooit naar buiten. Toch zou het helemaal geen gek idee zijn om Schöne terug te halen.


De fans wilden Schöne terughalen toen in de Italiaanse pers bleek dat Genoa hem niet meer nodig heeft.

De aanwinsten voor het middenveld stellen best wel teleur. En dan hebben we het niet over Lisandro Martínez, maar over Edson Álvarez en Razvan Marin. Vooral Marin kan nog geen potten breken in Amsterdam. Met Schöne erbij als mentor kan hij de aanwinsten misschien een beetje helpen. Of nog beter: de volgende generatie een handje helpen, met onder andere Ryan Gravenberch en Carel Eiting.

Problemen achterin
Door zijn komst zou Martínez ook een linie naar achteren kunnen. Wij willen absoluut geen conclusies trekken over de hartproblemen van Daley Blind, maar als het lang duurt is een extra verdediger handig. Zeker nu Jan Vertonghen toch niet haalbaar lijkt.

Ten Hag wil wel
Last but not least: volgens Freek Jansen, Ajax-watcher van het AD, is Erik ten Hag lyrisch over Schöne. Het enige probleem zou het bestuur van Ajax zijn. Zien zij nog wel wat zitten in de 33-jarige middenvelder? Staat hij het talent niet in de weg?

Denk 't niet! Als er met Schöne wordt afgesproken dat er rekening moet worden gehouden met de talenten om hem heen, snapt-ie dat wel. Zeker omdat je met de Deen een soort Tadic-constructie kan bedenken: eerst voetballen bij Ajax, daarna trainer worden.