Weer een club in de race voor Usain Bolt: ‘Bolt vormt spitsenduo met Robinho’

22 november 2018

ANP

De geruchten rondom een mogelijk dienstverband als profvoetballer voor Usain Bolt houden maar niet op. De Jamaicaanse topsprinter van weleer wordt al een maandje of wat in verband gebracht met een aantal clubs en na zijn mislukte poging bij Central Coast Mariners staan er nog genoeg voor hem in de rij.


Bolt sloeg een verband bij Valletta FC af, kon niet bij CC Mariners blijven vanwege zijn torenhoge salariseisen, werd vervolgens gelinkt aan het Mexicaanse Dorados de Sinaloa, waar Maradona trainer is, en trainde in het verleden al mee met Borussia Dortmund en Strömsgodset IF. Nu is er weer een opvallend gerucht de wereld in geslingerd: Bolt zou een spitsenduo gaan vormen met Robinho.

Opvallende namen
Robinho staat momenteel onder contract bij de nummer 11 van de Turkse competitie, Sivasspor. Die club zou nu dus de oud-atleet bij de selectie willen voegen, meldt TRT Spor. Bij Sivasspor staan ook onder andere Arouna Koné en Douglas Santos onder contract en dus lijken de Turken wel een handje te hebben van het aantrekken van opvallende namen.

Geldwolf
Of Bolt ook echt aan de slag gaat in Turkije, is nog maar de vraag. In Australië vroeg de Jamaicaan een salaris van maar liefst 2,6 miljoen euro, waar het kleine Central Coast Mariners een budget van 130.000 euro per jaar in gedachte had.