Willem II heeft met 4-voudig Zweeds international Holmén nieuwe verdediger te pakken

24 juli 2019

Getty Images

Willem II heeft zijn gewenste defensieve aanwinst binnen, als we het Brabants Dagblad moeten geloven. De Tilburgse club versterkt zich met de Zweed Sebastian Holmén. In de eredivisie hoopt hij weer in beeld te komen bij het nationale team.


De 27-jarige centrumverdediger was sinds 1 juli transfervrij. De 3,5 jaar daarvoor speelde hij in Rusland voor Dinamo Moskou. In Russische dienst kwam hij tot 92 wedstrijden, hij wist éénmaal te scoren. Holmén brak door bij het Zweedse Elfsborg.

4 interlands
In 2015 debuteerde de toen 22-jarige rechtspoot voor het Zweedse nationale team. Uiteindelijk speelde hij slechts 4 interlands, waarvan de laatste dateert van 2016. In 2017 werd hij ook nog een paar keer opgeroepen, maar dat leverde geen speelminuten op. Met zijn stap naar Willem II hoopt hij opnieuw in beeld te komen bij het nationale team.

Vervanger Meissner
Willem II moest op zoek naar een nieuwe verdediger: dinsdag werd bekend dat Thomas Meissner Tilburg verlaat voor een Hongaars avontuur bij Puskás Akadémia FC. Met Holmén heeft Adrie Koster nu een vervanger in huis.