‘Xavi heeft voorzitter Laporta opdracht gegeven om Lionel Messi terug te halen naar FC Barcelona’

24 juli 2022

Getty Images
Xavi-Messi

Coach Xavi Hernández van FC Barcelona wil zijn vroegere ploegmaatje Lionel Messi terughalen. Hij zou voorzitter Joan Laporta opdracht gegeven hebben om er alles aan te doen om Messi weer in het Barça-shirt te laten spelen. Het zou dan gaan om het seizoen 2023-2024, meldt de Catalaanse sportkrant SPORT.


In de zomer van 2023 loopt immers het contract af van Messi bij Paris Saint-Germain. Xavi vindt het geen probleem dat Messi tegen die tijd alweer 36 jaar is. Volgens SPORT ziet Xavi in de legendarische Argentijnse aanvaller nog steeds een sleutelfiguur op en buiten het veld. 'Hij kan de Catalaanse entiteit weer terugbrengen en nieuw succes aanwakkeren', zo schrijft het dagblad.

Xavi zou graag de 'coach' van Messi willen zijn
Xavi en Messi zijn heel goede vrienden en het is geen geheim dat de Spaanse coach graag met de superster wil samenwerken in trainer-speler-relatie. Eerder berichten ook andere media over een mogelijk hernieuwde Barça-tijd voor Messi. SPORT meldt nu dat Xavi heel concreet is en Laporta serieus opdracht heeft gegeven om de Argentijn weer naar zijn 'thuis' te halen.