Zaakwaarnemers harkten 600 miljoen euro binnen aan transfers

11 september 2017

AFP

Het was een goede zomer voor zaakwaarnemers. De afgelopen transferzomer harkten de belangenbehartigers van voetballers maar liefst 600 miljoen euro binnen, zo blijkt uit onderzoek van Yves Leterme. Uit die analyse komt ook naar voren dat er voor meer dan 5 miljard euro aan transfers is uitgegeven.


Volgens Leterme, Belgisch onderzoeker en oud-premier, moet de Europese politiek eventjes gaan ingrijpen voor het uit de hand gaat lopen.

Oplossing?
Uit het onderzoek merkt Leterme op dat ploegen vaak erg geheimzinnig doen over hun betalingen. "Er wordt heel wat geld weggezogen uit het voetbal. Soms voor opdrachten waar niet duidelijk de toegevoegde waarde van aan te duiden is", zegt hij. "Ik denk dat er voor de Europese politiek een opdracht is om scheefgroei tegen te gaan."

Ook wil hij de handel in jeugdspelers tegengaan. "Ik weet dat daar de komende maanden over wordt nagedacht. Over hoe het hele systeem op een aantal uitwassen verbeterd en veranderd kan worden."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht