Zeefuik wil helemaal geen stap naar de Nederlandse top zetten: ‘Klaar voor het buitenland’

19 mei 2020

BSR Agency

Deyovaisio Zeefuik maakte de afgelopen 2 seizoenen een flinke ontwikkeling door en staat er als speler van FC Groningen goed op. En dat nadat hij bij Ajax eerder met de nek werd aangekeken. Door zijn goede spel in de Eredivisie, staat hij weer op de radar bij de Nederlandse topclubs. Maar daar hoeft de rechtsback helemaal niet naartoe.


"Ik lees ook dat de crisis veel gevolgen zal hebben voor de transfermarkt, dat er geen geld meer is om spelers te kopen. Maar vooralsnog merkt mijn zaakwaarnemer dat er volop interesse is. En ik heb er eerder al geen geheim van gemaakt: het is tijd voor de volgende stap", zegt Zeefuik in gesprek met het AD.

Europa League of Champions League
Maar die volgende stap ligt niet in de Eredivisie, als het aan Zeefuik ligt. Hij ziet het buitenland als ideale vervolgstap. "Ik ben eraan toe. Afgelopen seizoen heb ik weer een flinke stap gezet. Ik ging van Ajax naar Groningen om beter te worden, maar zeker ook om volwassen te worden. Nu wil ik verder en dan moet ik naar het buitenland. Ik wil naar de Europa League of liever nog de Champions League. Zie het niet als arrogantie, hoor. Ik vind dat ik nog van alles moet leren en vooral humble moet blijven. Maar dat verder leren wil ik in de omgeving van een aansprekende club doen."

Geld verdienen
Zeefuik heeft nog een contract voor 1 seizoen bij FC Groningen. Een transfer lijkt er dus zeker te komen. "Nu kan de club nog wat aan me verdienen en dat is lekker in deze crisistijd, waarbij veel ontslagen zijn gevallen. Dat doet pijn, zeker omdat FC Groningen zo'n warme club is."