TV-gids: de mooiste potjes van 2e Kerstdag in de Premier League

25 december 2019

AFP

Overal in Europa liggen de competities even stil, maar natuurlijk niet in Engeland. Daar wordt zoals altijd gewoon doorgespeeld tijdens en rond de feestdagen. Wat zijn de wedstrijden om de komende dagen naar uit te kijken in de Premier League?


Donderdag 26 december, 13:30: Tottenham Hotspur - Brighton
Op 2e kerstdag kun je van 13:30 tot 23:00 live Engels voetbal kijken op Ziggo Sport, vanaf 16.00 in een lekker schakelprogramma. Om 23:30 is er dan nog Match of the Day op BBC One met alle samenvattingen. Het voetbal op Boxing Day gaat van start in het noordoosten van Londen, waar Tottenham Hotspur bezoek krijgt van Davy Pröpper en zijn teamgenoten van Brighton & Hove Albion.

Donderdag 26 december, 16:00: Everton - Burnley
Om 16:00 gaan er 7 wedstrijden van start. Daarbij zijn vooral Bournemouth - Arsenal en Everton - Burnley wedstrijden om goed in de gaten te houden op het schakelkanaal of gewoon lekker live te kijken. Het zijn namelijk de 1e wedstrijden van Mikel Arteta en Carlo Ancelotti als coaches van Arsenal en Everton. Kunnen zij direct hun stempel drukken?

Donderdag 26 december, 21:00: Leicester City - Liverpool
De kraker is de laatste kans om nog enige spanning in de titelstrijd te krijgen. Liverpool staat met een wedstrijd minder al 10 punten voor op Leicester, de verrassende nummer 2. Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en hun teamgenoten zullen na het veroveren van de wereldtitel in Qatar met vertrouwen afreizen naar het King Power Stadium in Leicester.

Vrijdag 27 december, 20:45: Wolves - Manchester City
De huidige nummer 6 en 3 in de Premier League treffen elkaar vrijdagavond pas. De ploeg van coach Nuno Espírito Santo verbaasde vorig seizoen veel buitenstaanders door als promovendus als 7e te eindigen, maar dit seizoen imponeert Wolves opnieuw. De club ging overtuigend door in de Europa League en staat na een zwakke start ‘gewoon’ weer op plek 6 in de competitie.

Op zaterdag gaat het spektakel gewoon weer verder met 7 potjes, maar een echte kraker zit daar niet tussen. Wel zijn Southampton - Crystal Palace en vooral Watford - Aston Villa belangrijke duels in de strijd tegen degradatie.

Zondag 29 december, 13:30: Celtic - Rangers FC
Oké, deze is niet in de Engelse Premier League maar de Schotse. Maar het is zo'n prachtige wedstrijd dat hij niet mag ontbreken in dit overzicht. De 2 absolute topclubs van Schotland staan bovenaan in de competitie, maar Rangers moet wel winnen om in het spoor van Celtic te blijven. Het verschil is 5 punten op de ranglijst.

Zondag 29 december, 15:00: Arsenal - Chelsea
Op zondag staat er een mooie wedstrijd op het programma in het Emirates Stadium, waar Mikel Arteta het in zijn eerste thuisduel als coach van Arsenal direct mag opnemen tegen Chelsea. Arsenal won dit seizoen pas 5 van de 18 competitieduels, dus er is veel werk aan de winkel voor Arteta en zijn assistenten Freddie Ljungberg, Albert Stuivenberg en Steve Round.

Zondag 29 december, 19:00: Manchester City - Sheffield United
De uitploeg werd vorig seizoen 2e in het Championship achter kampioen Norwich City, maar verbaast dit seizoen vriend en vijand met de huidige 5e plaats in de Premier League. De ploeg verloor voor het laatst een uitwedstrijd op 19 januari 2019. Dat was toen een 1-0 nederlaag in het Championship bij Swansea City door een goal van Oliver McBurnie.

Woensdag 1 januari, 21:00: Arsenal - Manchester United
Ook op 1 januari staan er weer 9 wedstrijden op het programma. De eerste duels beginnen al om 13:30 Nederlandse tijd. In de avond zijn de 2 mooiste affiches op nieuwjaarsdag: Manchester City - Everton (18.30) en Arsenal - Manchester United (21.00), het treffen tussen de 2 gevallen grootmachten in Engeland.