Door Twente van Ajax gehuurde Noa Lang: ‘Kritiek deed me wel wat’

2 februari 2020

ANP Sport

Noa Lang ziet er misschien wel uit als een stoer gastje bomvol zelfvertrouwen. Maar de aanvaller van Twente, die wordt gehuurd van Ajax, had best moeite met de kritiek die hij dit seizoen te verwerken kreeg.


Lang is zeker geen grijze muis. "Ik lig altijd onder een vergrootglas. Mensen kijken naar mij en denken dat ik een arrogant mannetje ben, omdat ik een bepaalde uitstraling heb. Dat soort teksten raken me niet. Hoe anderen over mij denken doet me niks", zegt hij zelfverzekerd.

Toch wel
Maar soms doet het hem dus wel wat. Vooral na zijn aanvaring met Erik ten Hag, in het bekerduel tegen Telstar, kwam er veel op hem af. "Dat was allemaal best even wennen. Er was veel kritiek op mij. Ik kan stoer doen en zeggen dat die kritiek mij niets deed, maar dat is niet zo. Dat deed me wel wat."

Twente
Hoe bevalt het hem in Enschede? "Die supporters hier. Ze zijn echt knettergek. De hele wedstrijd staan ze te dansen en te springen. Ik keek er echt van op", vertelt hij lachend.

Druk
Lang kwam bij Twente binnen op het moment dat het niet zo best ging met de Tukkers. Er wordt veel van hem verwacht. "Daar houd ik van. Ik ben het bij Ajax gewend om onder druk te spelen, maar dat is hier niet anders. Ik zie dit als een mooie uitdaging."