‘Twente verwacht flinke smak geld door broodnodige verkoop’

11 juni 2018

ANP Pro Shots

FC Twente verwacht op korte termijn ‘een aanzienlijk bedrag’ te kunnen incasseren uit verkoop van een minderheidsbelang van aandelen in de club.


Voor een vergadering daarover zijn maandagavond naast de 20 leden van de zogeheten ‘garantgroep’ 30 andere ondernemers uitgenodigd die de club een warm hart toedragen.

Broodnodige centen
Volgens een betrouwbare bron van het AD ‘ziet het er goed uit’. Het extra geld is broodnodig om ook in de Jupiler League minimaal 2 seizoenen met een flink budget te kunnen werken, zodat de kans op promotie zo groot mogelijk is

Aflossing lening gemeente
Met de gemeente is FC Twente in gesprek over het tijdelijk staken van rente en aflossing over de lening van 17 miljoen euro, die de stad enkele jaren geleden aan de club gaf. De club betaalde de gemeente afgelopen seizoen 1,8 miljoen euro aan rente en is vrijgesteld van aflossing.

Maar komend seizoen moet Twente ook gaan aflossen en moet het de gemeente 3,1 miljoen euro betalen.Bovenop die 3,1 miljoen euro komt jaarlijks nog eens 400.000 euro (tot 2,4 miljoen euro in totaal). Dat is een risicopremie, omdat er anders sprake is van staatssteun. Dik 3 miljoen aan rente en aflossing betalen is echter vrijwel onmogelijk voor de club, nu het budget daalt van 30 tot onder de 20 miljoen euro.