Udinese ontslaat trainer na 2 keer een gevalletje bietenbrug; Gattuso mogelijke opvolger

1 november 2019

Getty Images

De clubleiding van voetbalclub Udinese heeft ingegrepen na de dikke nederlagen van het eerste elftal tegen Atalanta (7-1) en AS Roma (4-0). Trainer Igor Tudor kreeg te horen dat hij is ontslagen. 


De 41-jarige Kroaat was begin dit jaar teruggekeerd bij Udinese, nadat hij in het voorjaar van 2018 ook al een paar maanden bij de club had gewerkt. Tudor voorkwam toen voor degradatie uit de Serie A, maar hij kwam met de clubleiding niet tot een akkoord over een nieuw contract.

Alsnog nieuw contract
De oud-speler van Hajduk Split en Juventus werd in maart weer aangesteld bij Udinese toen de club opnieuw in degradatiegevaar verkeerde. Tudor wist de ploeg van de Nederlandse verdedigers Bram Nuytinck, Hidde ter Avest, Marvin Zeegelaar en William Troost-Ekong wederom in veiligheid te brengen.

Udinese staat nu weliswaar op de ‘veilige’ 14de plaats in de Italiaanse voetbalcompetitie, maar na 2 keer de klassieke bietenbrug te zijn opgestuurd, besloot de clubleiding om Tudor weg te sturen. Gennaro Gattuso, oud-trainer van AC Milan, wordt genoemd als opvolger.