Uniek! Messi en Ronaldo is het niet gelukt, maar Suárez doet het wél

30 oktober 2019

REUTERS

FC Barcelona-spits Luis Suárez heeft met zijn doelpunt tegen Real Valladolid iets gepresteerd wat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo niet is gelukt. De Uruguayaan heeft nu gescoord tegen álle clubs uit La Liga waartegen hij heeft gespeeld. Bij Messi ontbreken 3 clubs, bij Ronaldo 1.


Suárez heeft in de Spaanse competitie tegen 27 verschillende clubs gevoetbald. Real Valladolid was de enige tegenstander waartegen de 32-jarige aanvaller van Barcelona nog droog stond. Suárez maakte dinsdag het laatste doelpunt voor de zijn ploeg, die met 5-1 won.

Xerez CD, Real Musica en Cádiz FC
Zijn ploeggenoot Messi (ook 32 jaar) scoorde er in dezelfde wedstrijd twee. Hij had al 5 keer eerder gescoord tegen Real Valladolid, dus zíjn bingokaart werd er niet voller van. Normaal gesproken zal hij de mijlpaal van Suárez ook nooit meer evenaren. De Argentijn speelde tegen 40 clubs en scoorde tegen 37 van die ploegen minimaal 1 keer. Maar tegen 3 clubs lukte het dus niet. Tegen Xerez CD (2 duels), Real Murcia (1 duel) en Cádiz FC (1 duel) maakte hij nooit een goal.

Leganés
Ronaldo (34 jaar) trof met Real Madrid 33 verschillende clubs en alleen tegen Leganés scoorde hij niet (1 duel). De Portugees speelt sinds de zomer van vorig jaar niet meer in Spanje, maar voor Juventus in de Serie A.

Sevilla
Opvallend is dat zowel Messi als Ronaldo het vaakst scoorde tegen Sevilla FC. Ronaldo trof in 15 competitiewedstrijden tegen deze club maar liefst 25 keer doel, Messi maakte er 29 in 26 duels. Suárez maakte er tegen Sevilla 11 in 17 duels. Alleen tegen Valencia (12) kon hij vaker juichen.

Topscorer aller tijden
Overigens is Messi met afstand topscorer aller tijden in La Liga. De Argentijn maakte 423 goals (in 457 duels). Ronaldo is 2e op de lijst met 311 treffers (292 duels). Suárez is de nummer 18 met 137 doelpunten (171 duels).

Samenvatting Barça - Valladolid