Union Berlin wil weer vol stadion: club is bereid om alle coronatests voor supporters te betalen

11 juli 2020

BSR agency

Union Berlin wil het nieuwe Bundesliga-seizoen in een vol stadion beginnen. Dat denkt de Duitse cultclub voor elkaar te krijgen door alle supporters te laten testen. Union is bereid om voor de kosten daarvan op te draaien.


Stadionbelevenis werkt op afstand
Als het aan clubvoorzitter Dirk Zingler ligt, zijn de ruim 22.000 plaatsen in het stadion An der Alten Försterei, dat voor driekwart uit staantribunes bestaat, op de eerste speeldag weer allemaal gevuld. "Onze stadionbelevenis werkt niet op afstand’’, zegt Zingler op de website van de club. "Als we niet mogen zingen en schreeuwen, is het niet Union. Tegelijkertijd staat de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers centraal bij onze overwegingen. We willen er zo goed mogelijk voor zorgen dat niemand besmet raakt in ons uitverkochte stadion.’’

Negatieve test? Kom binnen!
Zowel de thuis- als uitsupporters kunnen zich daarom op kosten van Union laten testen. Wie een negatieve test kan laten zien die niet ouder is dan 24 uur, mag naar binnen. De club is daarover met de Berlijnse gezondheidsinstanties in overleg. "Organisatorisch is Union Berlin er klaar voor’’, aldus Zingler.