Van ADO hoefde Fons niet weg: ‘Dit doet pijn’

2 december 2019

BSR/SOCCRATES

Ook bij Jeffrey van As is het opstappen van Fons Groenendijk hard aangekomen. De manager voetbalzaken van ADO Den Haag probeerde de trainer tot het laatste moment op andere gedachten te brengen.


Het afscheid van Fons Groenendijk was vrij emotioneel voor Jeffrey van As. Bijna 3 jaar werkten ze nauw samen en daar kwam ineens een einde aan. "Dit doet pijn”, aldus Van As, die Groenendijk in het voorjaar van 2017 aanstelde als opvolger van Zeljko Petrovic.

Zwaar jaar
Hoewel de situatie toen uitzichtloos was, had Van As nu niet dat gevoel. Ook al staat club 3 wedstrijden voor de winterstop 17e. "We wisten van tevoren dat we een zwaar seizoen zouden hebben. We zijn in de zomer geremd. Er ging een flink bedrag van het spelersbudget en tegelijkertijd vertrokken El Khayati, Becker en Kanon. Toch zagen we mogelijkheden om er met elkaar uit te komen.”

Klus met Fons
In de huidige spelersgroep zit meer dan een 17e plek, is de overtuiging van Van As. "Daar heb ik Fons tot op het laatste moment ook van proberen te overtuigen. Dat het met een andere trainer opeens gaat lopen, is natuurlijk onzin. Wij wilden de klus met Fons afmaken. Hij heeft de kwaliteiten om het om te draaien, maar moet er wel het gevoel bij hebben.”

Mooi
Samen met de directie gaat Van As zich vanaf morgen beraden over de opvolging van Groenendijk. "Want ik heb daar nu nog niet over nagedacht. Het zal moeten passen bij de club. ADO is daarin niet de makkelijkste, maar we moeten het ook niet moeilijker maken dan het is. Oud-spelers zoals Fons en ik weten ook hoe mooi het kan zijn.”